JUMP in the Mud!

This is the fundraising page of Ande Smith
Normal d7dd8110aa4596ca20d5d290f60ae74ab26d6954
from € 500 (78%)

Bij het verdubbelen van mijn doel van 500,- spring ik vrijwillig in de modder op 22 september ;) 

 

Jij wilt toch ook elk jaar minstens 1 paar nieuwe schoenen?

Voor kinderen met een fysieke uitdaging is sporten vaak niet te doen, omdat ze maar 1 prothese..(1 paar nieuwe schoenen) per zoveel jaar hebben.

Ik steun de Mentelity Foundation (van Bibian Mentel) bij het maken van de JUMP.

Een JUnior Modulaire Prothese dat kinderen helpt om ook gewoon mee te doen met een potje voetballen, zwemmen, klimmen, springen, dansen noem maar op!
 

Meer informatie over de actie:

Op zondag 22 september trotseren wij met de leden van de Inner Stance de obstakels van Mud Masters met een bijzonder doel. Samen met ruim 150 leden van de verschillende vestigingen in Nederland spannen wij ons letterlijk in om geld op te halen voor de Mentelity Foundation zodat zij de ‘JUMP’ op de kaart kunnen zetten.

Als marketing manager ben ik natuurlijk van de partij om het event ter plaatsen te organiseren. Maar ook ik draag graag mijn steentje bij, als ik mijn doelbedrag heb verdubbeld dan dompel ook ik mij nog even onder in de modder!

De Mentelity Foundation is een initiatief van Paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel, die kinderen en jong-volwassenen met een fysieke beperking de mogelijkheid geeft in beweging te komen.

In 2016 zijn zij het project JUMP gestart. Op dit moment zitten er in Nederland ongeveer 10.000 kinderen en jongvolwassenen onnodig vaak thuis. Door het huidige aanbod in Prothese, de vergoedingen die verleend worden vanuit de zorgverzekering en verouderde manier van werken bij Prothese bouwers en revalidatiecentra heeft het grootste deel van de prothese gebruikers slechts 1 beperkte prothese die vaak ook nog slecht zit.

Valide mensen hebben tal van verschillende schoenen om alles wat anno 2019 bij ons leven hoort te kunnen doen. Sportschoenen (voetbalschoenen, skischoenen), slippers, nette schoenen, Gympjes, Hoge hakken enz.

Iemand met een beenprothese heeft verschillende voeten nodig om te lopen, zwemmen, sporten of een keer hoge hakken aan te willen. Het is op dit moment echter zo geregeld dat een prothese gebruiker slechts 1 been/voet per 3 tot 5 jaar vergoed krijgt.

Dit zou voor een valide persoon betekenen dat je per 3 tot 5 jaar maar 1 paar schoenen mag gebruiken. Kies je dus voor skischoenen, moet je hiermee ook naar je werk. Kies je voor nette schoenen dan kan je dus 5 jaar niet op wintersport maar moet je ook met je nette schoenen, tennissen, naar het strand en zwemmen.

Doordat additionele protheses, zoals sportprotheses, erg duur zijn (prijs varieert van €3500 tot €6500) en niet worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering, is het nu vaak onmogelijk voor kinderen om zich te ontwikkelen op fysiek en dus ook mentaal gebied. Dit willen wij anders zien!

Met haar foundation maakt Bibian zich hard voor een eerlijke kans op ontwikkeling voor ieder kind met een fysieke beperking. 

Het is van groot belang dat de JUMP er gaat komen. De JUMP gaat ervoor zorgen dat straks alle kinderen en jongvolwassenen weer kunnen buitenspelen, kunnen sporten, weer kind kunnen zijn. Hiermee verhogen wij de kwaliteit van leven van deze kinderen en zorgen we dat ze uit hun isolement kunnen treden en deel kunnen uitmaken van de maatschappij.

Dat gun jij een kind toch ook?

View all donors
€ 20 01-09-2019 | 14:54
€ 25 24-08-2019 | 21:44
€ 10 23-08-2019 | 12:10
€ 10 22-08-2019 | 11:08
€ 10 22-08-2019 | 10:57 Ik heb het geluk gezond te zijn op alle fronten. Iets bijdragen aan de toekomst van een kind, zodat hij of zij dezelfde kansen krijgt als ik heb gekregen, is het minste wat ik kan doen!