Mud Masters voor Mentelity

 

Op zondag 22 september trotseren de leden van de Inner Stance de obstakels van Mud Masters met een bijzonder doel. Samen met ruim 150 leden van de verschillende vestigingen in Nederland spannen zij zich letterlijk in om geld op te halen voor de Mentelity Foundation zodat zij de ‘JUMP’ op de kaart kunnen zetten.

 

De Mentelity Foundation is een initiatief van Paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel, die kinderen en jong-volwassenen met een fysieke beperking de mogelijkheid geeft in beweging te komen.

In 2016 zijn zij het project JUMP gestart. Op dit moment zitten er in Nederland ongeveer 10.000 kinderen en jongvolwassenen onnodig vaak thuis. Door het huidige aanbod in Prothese, de vergoedingen die verleend worden vanuit de zorgverzekering en verouderde manier van werken bij Prothese bouwers en revalidatiecentra heeft het grootste deel van de prothese gebruikers slechts 1 beperkte prothese die vaak ook nog slecht zit.

Valide mensen hebben tal van verschillende schoenen om alles wat anno 2019 bij ons leven hoort te kunnen doen. Sportschoenen (voetbalschoenen, skischoenen), slippers, nette schoenen, Gympjes, Hoge hakken enz.

Iemand met een beenprothese heeft verschillende voeten nodig om te lopen, zwemmen, sporten of een keer hoge hakken aan te willen. Het is op dit moment echter zo geregeld dat een prothese gebruiker slechts 1 been/voet per 3 tot 5 jaar vergoed krijgt.

Dit zou voor een valide persoon betekenen dat je per 3 tot 5 jaar maar 1 paar schoenen mag gebruiken. Kies je dus voor skischoenen, moet je hiermee ook naar je werk. Kies je voor nette schoenen dan kan je dus 5 jaar niet op wintersport maar moet je ook met je nette schoenen, tennissen, naar het strand en zwemmen.

Doordat additionele protheses, zoals sportprotheses, erg duur zijn (prijs varieert van €3500 tot €6500) en niet worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering, is het nu vaak onmogelijk voor kinderen om zich te ontwikkelen op fysiek en dus ook mentaal gebied. Dit willen wij anders zien!

Met haar foundation maakt Bibian zich hard voor een eerlijke kans op ontwikkeling voor ieder kind met een fysieke beperking. 

Het is van groot belang dat de JUMP er gaat komen. De JUMP gaat ervoor zorgen dat straks alle kinderen en jongvolwassenen weer kunnen buitenspelen, kunnen sporten, weer kind kunnen zijn. Hiermee verhogen wij de kwaliteit van leven van deze kinderen en zorgen we dat ze uit hun isolement kunnen treden en deel kunnen uitmaken van de maatschappij.

Dat gun jij een kind toch ook? 

Doneer jij met je bedrijf meer dan 50,- euro dan zetten we je logo en link op deze sponsor site! 

View all
€ 635 07-10-2019 | 09:18
€ 15 03-10-2019 | 20:11 To: Burpees voor Mentelity
€ 350 01-10-2019 | 10:49 To: Awesome shoes
€ 54 01-10-2019 | 05:36 To: Inner Stance Woerden voor Mentelity
€ 15 28-09-2019 | 20:15 To: Burpees voor Mentelity