David heeft een droom

David Tuinstra
from €30,000 (87%)

Houd David re-abled .. Samen kunnen we ervoor zorgen dat David mee kan doen met zijn leeftijdsgenoten. 

Dit is David, een stoere jongen van 5. Zoals je kunt zien heeft hij geen normale onderbenen, zo is hij geboren. 

Hij heeft ook nog een tweelingbroer. Het is een eeneiige tweeling. Tijdens de zwangerschap is in de 19e zwangerschapsweek TTS ontstaan. Dit is een aandoening aan de placenta, waarvoor we naar het LUMC moesten voor een (spoed) laser behandeling. Op de echo's daarna was te zien dat David zijn onderbenen gestopt waren met groeien na de 20e zwangersschapsweek. De dag na de bevalling zijn daarom zijn onderbenen geamputeerd. 

Er werd ons verteld dat David waarschijnlijk rolstoel afhankelijk zou worden. David laat ons echter zien dat hij een vechter is, een echte doorzetter, wat maakt dat hij nu vrolijk rondstapt op zijn nieuwe blades. 

We willen David zo normaal mogelijk opvoeden, hem niet betuttelen en hem zo goed als mogelijk mee laten doen met de activiteiten die zijn leeftijdsgenoten ook doen. We kijken graag naar wat er wél mogelijk is. 

In ons geval lopen we vaak tegen een muur aan wat betreft de financiering. We krijgen in principe één paar vergoed vanuit de verzekering. Met deze blades lijkt het een ander verhaal omdat het doorgaans een sportvoorziening is zo'n blade. Dus moeten we met veel onderbouwing vanuit bijvoorbeeld het ziekenhuis, de fysiotherapeut, de dokter en orthopedisch instrumentenmaker duidelijk uitleggen waarom deze blades zo van belang zijn voor David..

Een donatie zou David enorm helpen om de meest geschikte protheses op het juiste moment te krijgen, zodat zijn ontwikkeling door kan blijven gaan. Wij hebben alle vertrouwen in hem.. Wij hopen jij/jullie ook :)

View all
€250 06-03-2024 | 14:24
€50 15-12-2023 | 13:57
€25 27-10-2023 | 14:50 En kom maar snel weer boksen David! En neem Micha mee!!!!
€22 27-10-2023 | 12:48
€140 31-08-2023 | 20:49
View all

Overweldigend

25-03-2023 | 07:26 Overweldigend.. Dat is toch wel het meest passende woord voor het inmiddels opgehaalde bedrag en het aantal donaties!  Ligt het in de kracht van het opgroeien in een klein dorp, "ons kent ons"? Of omdat jullie zien dat David een doorzetter is? Of omdat ieder kind het verdient om mee te kunnen doen in de maatschappij? Om welke reden dan ook.. We zijn jullie enorm dankbaar!  David mag binnenkort weer naar Amsterdam. Grote kans dat er nieuwe protheses aangemeten worden, want hij groeit als kool. Het besef dat binnenkwam was dat we daardoor de aankomende jaren misschien niet aan het plaatje van de verzekering (of andere vergoedende partij) gaan voldoen "er wordt één paar per jaar vergoed".. Want dit zou zijn tweede paar in een jaar tijd worden. Met die reden hebben we het bedrag daarom verhoogd naar €30.000,-.           
Read more