David heeft een droom

David Tuinstra

Still to go

from €20.000 (108%)

Houd David re-abled .. Samen kunnen we ervoor zorgen dat David mee kan doen met zijn leeftijdsgenoten. 

Dit is David, een stoere jongen van 5. Zoals je kunt zien heeft hij geen normale onderbenen, zo is hij geboren. 

Hij heeft ook nog een tweelingbroer. Het is een eeneiige tweeling. Tijdens de zwangerschap is in de 19e zwangerschapsweek TTS ontstaan. Dit is een aandoening aan de placenta, waarvoor we naar het LUMC moesten voor een (spoed) laser behandeling. Op de echo's daarna was te zien dat David zijn onderbenen gestopt waren met groeien na de 20e zwangersschapsweek. De dag na de bevalling zijn daarom zijn onderbenen geamputeerd. 

Er werd ons verteld dat David waarschijnlijk rolstoel afhankelijk zou worden. David laat ons echter zien dat hij een vechter is, een echte doorzetter, wat maakt dat hij nu vrolijk rondstapt op zijn nieuwe blades. 

We willen David zo normaal mogelijk opvoeden, hem niet betuttelen en hem zo goed als mogelijk mee laten doen met de activiteiten die zijn leeftijdsgenoten ook doen. We kijken graag naar wat er wél mogelijk is. 

In ons geval lopen we vaak tegen een muur aan wat betreft de financiering. We krijgen in principe één paar vergoed vanuit de verzekering. Met deze blades lijkt het een ander verhaal omdat het doorgaans een sportvoorziening is zo'n blade. Dus moeten we met veel onderbouwing vanuit bijvoorbeeld het ziekenhuis, de fysiotherapeut, de dokter en orthopedisch instrumentenmaker duidelijk uitleggen waarom deze blades zo van belang zijn voor David..

Een donatie zou David enorm helpen om de meest geschikte protheses op het juiste moment te krijgen, zodat zijn ontwikkeling door kan blijven gaan. Wij hebben alle vertrouwen in hem.. Wij hopen jij/jullie ook :)

View all
€25 17-01-2023 | 14:01
€10 07-01-2023 | 20:07
€25 05-01-2023 | 11:02
€1.910 05-01-2023 | 09:34 In soad gelok en leafde tawinske fan alle keapers, sponsors en oaljekoekbakkers
€5 04-01-2023 | 21:57 Heel veel succes!
View all

Wat een held..

26-11-2022 | 10:06 Laatst kregen we de vraag of David dit jaar gepresenteerd mocht worden als één van de zes helden bij het Benefiet Gala van de Mentelity Foundation. De helden staan voor de boodschap: "gelijke kansen voor iedereen met een lichamelijke uitdaging". Een hele eer!!  David mocht langskomen voor een fotoshoot. Deze foto's zouden gelinkt worden aan één van de nummers die die avond gezongen zou worden.   Daar stonden we dan, totaal uit onze comfort zone met smoking en galajurk.. Ook David had een smoking aan en liet vele harten smelten die avond. Hij werd zelfs nog door Humberto Tan, die de avond presenteerde, meegenomen naar het podium.  Die avond is er geld ingezameld voor de Mentelity Foundation. Hierdoor kan Bibian Mentel haar droom uitkomen. Haar droom?  "Iedereen heeft het recht de beste versie van zichzelf te worden." De Mentelity Foundatiom zet zich in door mensen met een lichamelijke uitdaging te inspireren en motiveren om in beweging te komen.  Sinds we in contact zijn met de Mentelity Foundation gaat er een wereld voor ons open.. Zo komen we in contact met andere mensen met een lichamelijke uitdaging, kunnen we ervaringen delen en wordt er vooral gekeken naar wat wél kan!  
Read more