Nieuwe sportprothese voor Deen!

Deen Munsters
from €7,000 (12%)

Ik wil als motorsport fanaat en prothese gebruiker de wereld versteld doen staan wat een goede mindset en doorzettingsvermogen allemaal tot de weeg kan brengen.

Op mijn 16e heb ik een eenzijdig scooterongeluk gehad. Na eerst twee weken in het JBZ in ’s-Hertogenbosch te hebben gelegen, kwam het nieuws dat ze mijn been gingen amputeren vanaf mijn bovenbeen. Dit als gevolg van een afgescheurde knieslagader. Hier kon ik niet mee leven en heb vervolgens een second opinion heb gevraagd bij het UMC in Utrecht. Drie maanden en 18 operaties later werd ik wakker met een half onderbeen, wetende dat ik er alles aan heb gedaan. Na een lange herstelperiode mocht ik eindelijk gaan revalideren in het Sint-Maartenskliniek in Nijmegen. Binnen twee maanden liep ik weer volledig! Ik kon weer een normaal leven lijden zoals mijn leeftijdsgenoten.

Op mijn 21e heb ik met behulp van Stichting Motor Mobiliteit voor Gehandicapten mijn motorrijbewijs weten te behalen, dankzij hun ervaring en connecties met het CBR en Rijschool Knoops in Assen. (Artikel Volkskrant Magazine 2021) Met behulp van Albert van Lukens Tuning Service in Assen is mijn nieuwe enduro motor aangepast zodat ik veilig een motor kan besturen. Sindsdien ben ik een echte fanatieke amateur crosser! Ik probeer twee keer in de week op de motor te rijden, mits het weer en mijn lichaam dit toelaten. Trainen op de crossbaan en off the road rijden. Ik geniet volop van beiden en ik ben blij als ik zo veel mogelijk uren kan maken.

Door een snowboard clinic ben ik in contact gekomen met de Bibian Mentel Foundation. Zij hebben mij opgenomen in hun Re-Abled programma waar ze mij gaan ondersteunen in een sportprothese. Hierdoor ben ik terecht gekomen bij de beste instrumentmaker van Europa, Frank Jol. Deze geweldige man heeft protheses gemaakt die wereldrecords hebben gelopen en paralympisch kampioen zijn geworden en ziet mij als een nieuwe uitdaging. Door het multidisciplinair team van Frank Jol BV word ik ondersteund in mijn (sport)protheses, looptrainingen, fysieke trainingen en fysio.

View all
€25 07-04-2024 | 18:30
€20 07-04-2024 | 18:04
€20 07-06-2023 | 16:20
€25 05-06-2023 | 20:00
€30 05-06-2023 | 14:33