Van disabled naar re-abled - help je mij?

Fred Vink

Still to go

from €5,000 (82%)

DURF TE VRAGEN… 

Mijn naam is Fred Vink en ik ben 58 jaar. Sinds 2001 heb ik de diagnose polyneuropathie gekregen, dat betekent dat de zenuwen op meerdere plaatsen in het lichaam zijn aangedaan. Op dat moment had ik geen klachten, die mijn sportieve en werkzame leven beïnvloed hebben. Maar dat bleef helaas niet zo: in 2018 ben ik weer - nadat ik twee keer van de trap was gevallen - naar de arts gegaan. Via een aantal onderzoeken kwam de uitslag van HMSN, een progressieve spierziekte die geen medicijnen of behandelingen kent. 

In het begin merkte ik er weinig van, maar twee jaar geleden ging het lopen, sporten en werken mij steeds slechter af. Ik ben niet het type om bij de pakken neer te gaan zitten, vooral op werkgebied moet en wil ik nog wel 9 jaar aan de bak. Ik ben zzp'er en kan door mijn spierziekte niet alle werkzaamheden meer uitvoeren als timmerman. Ook deed ik altijd veel aan sport zoals voetbal, tennissen, padel, racefietsen, skiën en wandelen. Dit is allemaal stil komen te liggen door mijn ziekte. Maar gelukkig zijn er oplossingen waarmee ik dat allemaal weer zou kunnen doen: met behulp van zogenaamde ortheses (een soort spalken, waarmee ik weer beter kan bewegen).

Door het vrijwilligerswerk van mijn dochters bij de Mentelity Games in Zwitserland kwam ik in contact met orthopedisch instrumentenmaker Frank Jol en ook de Bibian Mentel Foundation. Samen bieden zij een programma aan voor mensen - die net zoals ik - te maken hebben met een lichamelijke uitdaging: het Re-Abled programma. Dit programma helpt mij om straks weer de beste versie van mijzelf te worden. Van disabled naar re-abled. Het doel is dat ik straks met mijn lichamelijke uitdaging weer volledig kan werken en weer zo goed mogelijk kan sporten en bewegen. Aangezien de zorgverzekering de ortheses die ik hiervoor nodig heb slechts gedeeltelijk vergoed, ben ik heel blij en dankbaar dat het Re-Abled programma op mijn pad is gekomen. 

Zij schieten het geld voor, zodat ik al heel snel weer in beweging kan komen. Graag wil ik door middel van deze crowdfunding actie mijn bijdrage leveren aan het Re-Abled programma. 

Ik ervaar de begeleiding van het Re-Abled programma als heer erg fijn! Ik word zo positief benaderd en het vooruitzicht dat ik straks weer goed kan lopen, werken en sporten geeft mij veel steun! En wie weet lukt het in de toekomst ook weer om samen met mijn gezin te gaan skiën, onze gezamenlijke passie. Ik zal er hard voor moeten werken en trainen om weer fit en sterk te worden en goed te leren lopen met de ortheses, maar die uitdaging ga ik maar al te graag aan.

Het opzetten van deze crowdfunding actie is al een eerste stap in het overwinnen van drempels. Ik klop niet zo snel bij mensen aan voor hulp in de vorm van geld. Maar toen ik laatst andere deelnemers uit het Re-Abled programma heb ontmoet, heb ik gezien dat het echt nodig is om geld in te zamelen voor alle hulpmiddelen die er nodig zijn. Zodat iedereen, jong en oud, deel kan nemen in de maatschappij en mee kan doen met alle mooie grote en kleine dingen in het leven. 

Met “DURF TE VRAGEN” doe ik een beroep op jullie:

Wie wil mij en het Re-Abled Programma steunen door een donatie te doen?

BEDANKT TOPPERS!!!!

View all
€25 07-06-2024 | 21:14 Succes met je herstel
€50 06-06-2024 | 16:30 Fred deze donatie is van Herman en Annie Schrama.
€5 29-05-2024 | 09:24
€25 28-05-2024 | 17:28
€10 22-05-2024 | 17:02