H

Hanneke's droom van de TetraSki

Hanneke Deenen
from €2,350 (100%)

Al van jongs af aan heb ik te maken met een lichamelijke uitdaging (SMA, een erfelijke spierziekte) waardoor ik in een rolstoel zit. Toen ik 15 jaar was maakte ik voor het eerst kennis met skiën in een langlauf zit-ski. Dat vond ik geweldig! In de jaren daarna heb ik steeds meer stappen gezet om meer ervaringen op te doen in de wintersport. Omdat ik zelf in een rolstoel zit, was de zitski voor mij de beste oplossing. Ik ben al twee keer mee geweest met de Mentelity Games naar Zwitserland, een wintersport event voor mensen met een lichamelijke uitdaging, georganiseerd door de Bibian Mentel Foundation.

Bij de Mentelity Games leer je om echt anders naar dingen te kijken. Kijk niet naar wat er niet meer kan, maar verzin een manier hoe het wel kan. Met je rolstoel de gondel in en de berg op gaan - waarom niet? In een zitski over de skipiste afdalen - dat kan, en hoe! Ik vind het skiën echt geweldig! Maar: tot nu toe ben ik een mee-skiër, want ik kan door mijn handicap een standaard zitski niet zelf besturen. Dit betekent dat mijn begeleider bepaalt, waar we heen gaan, hoe hard we gaan en welke bochten we maken.

Maar ik ben van het zelf doen! Zelf autorijden, zelf zeilen, en ik hoop in de toekomst ook zelf te gaan skiën! Zelf bepalen waar ik heen ga, zelf leren hoe het moet, en zelf op mijn bek gaan als het moet. Hiervoor is er een nieuw model zitski: de TetraSki. Door een nieuwe techniek kan ik deze zitski zelf besturen door middel van mijn mond. Ik mocht de TetraSki 1x testen in een hal in Nederland en dat was geweldig! Heel graag zou ik met de TetraSki bij de komende Mentelity Games in maart 2024 zelfstandig de Zwitserse pistes willen afdalen. Maar u raadt het al: het is best prijzig om de TetraSki te huren en ik moet funding zoeken om dit mogelijk te maken (de reis- en verblijfskosten voor mij en mijn hulpen betaal ik uiteraard al zelf). Naast het huren van de TetraSki moet er namelijk ook voor transport en begeleiding worden gezorgd. En dat kan ik in mijn eentje niet betalen. Help je mij om mijn droom uit te laten komen? Mooie bijkomstigheid is dat met hulp van andere ervaren zitskiers van de VGW zo in de praktijk kan worden bekeken wat de TetraSki precies kan en of het de moeite waard is om naar fondsen te zoeken om deze zitski ook breder beschikbaar te maken. Twee vliegen in 1 klap dus!

Alvast ontzettend bedankt!
(@Bella, Charlotte & Gijs, dank voor de goeie ideeën, de regelwerk en de tips!)
View all
€15 15-12-2023 | 23:50
€25 15-12-2023 | 20:17 Omdat zelf doen het mooiste is wat er is.!!!! En omdat ik weet hoe gaaf skiën is ! Dat gun ik iedereen!
€5 15-12-2023 | 17:51
€5 15-12-2023 | 16:07 Ik vind het een mooie aktie!
€500 15-12-2023 | 15:47 Voor een topper, hoop dat je droom waarheid mag worden! M+C