Ik zet mij in voor gelijke kansen! Help je mij?

Jeroen Terpstra

Still to go

from €2,500 (40%)

Help ons om alles uit het leven te halen!

De stichting van Bibian Mentel wil ervoor zorgen dat mensen met een lichamelijke uitdaging dezelfde kansen krijgen als hun valide leeftijdsgenoten. Door middel van betere begeleiding en de juiste protheses zorgt het re-abled programma er voor, dat jongeren zoals ik het maximale uit zichzelf kunnen halen.

Helaas laten de verzekeringen het te vaak afweten en raken mensen verstrikt in aanvragen, afwijzingen en doorverwijzingen naar weer een andere instantie. En worden protheses die mensen simpelweg nodig hebben om een actief leven te kunnen leiden, vaak niet (volledig) vergoed.

Dankzij het re-abled programma van de Bibian Mentel Foundation kunnen de deelnemers (waarvan ik er een ben) weer een actief leven leiden. Hierbij gaat het niet om topsport, maar om simpele dingen zoals op het schoolplein voetballen, tennissen, naar zwemles en naar hockey gaan of een langere wandeling maken. Ook een dagje door de Efteling lopen houden zij vol, nu zij de juiste prothese hebben.

De stichting blijft zich ervoor inzetten, dat de kosten voor deze protheses in de toekomst wel door de zorgverzekering gedekt worden. Hiervoor verzamelen zij data middels wetenschappelijk onderzoek om aan te kunnen tonen, dat het programma gezondheidswinst oplevert. En in de tussentijd biedt de Bibian Mentel Foundation financiële hulp en de juiste begeleiding aan mensen met een lichamelijke uitdaging en hun families. Zodat ook zij mee kunnen doen en hun dromen kunnen najagen.

Zelf krijg ik dankzij het programma binnenkort een nieuwe prothese en word ik begeleidt met advies en training om gezond en fit te blijven.

Ik ben enorm dankbaar voor deze hulp en wil daarom met deze actie vragen om de stichting met een donatie te steunen, zodat zij nog veel meer mensen zoals mij kunnen helpen om re-abled te worden. 

Bij voorbaat heel erg bedankt voor je donatie!

Jeroen Terpstra

 

Meer weten over het re-abled programma van de Bibian Mentel Foundation?

Klik hier.

View all
€20 30-06-2024 | 19:32
€500 30-06-2024 | 19:09
€500 30-06-2024 | 18:04