Sport Protheses voor Lies

Lies Kroeze
from €50,000 (28%)

Ik ben Lies, ik ben 30 jaar en ik ben heel erg ziek geweest (kanker) en nu mis ik mijn been. Dit is mijn verhaal.

Ik heb sport-benen (protheses) nodig en deze zijn te duur voor mij. De verzekering vergoedt maar één prothese en daar kun je alleen voor dagelijks gebruik mee lopen.
Een knobbel in mijn voet bleek een zeldzame vorm van kanker te zijn. Na chemo en 10 operaties in 7 weken bleek dat de spieren in mijn been tot boven mijn knie waren afgestorven. Het was een gevecht van leven of dood. De artsen konden nog maar één ding doen: amputeren tot boven mijn knie.

Ik ben een sportief persoon met liefde en passie voor snowboarden, surfen, suppen en wakeboarden. Dit kan ik nu op dit moment allemaal niet meer doen. Je hebt namelijk een speciale prothese nodig om deze sporten te kunnen beoefenen en in mijn geval zelfs 2 verschillende. Omdat ik ook mijn knie kwijt ben, heb ik een zogenaamde bovenbeenprothese nodig en dat maakt het extra duur. De kosten voor zo’n sportprothese kunnen per prothese al gauw boven de € 20.000 uitkomen. U begrijpt het al, dat geld heb ik niet. Ik verloor mijn been en baan omdat mijn contract niet verlengd kon worden ivm mijn lange revalidatie.

Kunt u mij helpen mijn sportieve leven weer op te pakken? In een jaar tijd van een sportieve jonge vrouw naar een revaliderende invalide met hulp in de huishouding? Nou écht niet.

Ik ben terecht gekomen bij de Mentelity Foundation, u weet wel, de Foundation die Bibian Mentel opgezet heeft, om mensen een kans te geven en te ondersteunen bij hun dromen en doelen. Zij gaan met mij aan de slag om me letterlijk weer op de been en het snowboard te krijgen. Daar is veel geld voor nodig.
Ik wil heel graag proberen mijn benen (protheses) zelf te betalen, zodat hun weer iemand anders kunnen helpen, die het misschien nog moeilijker heeft dan ik. Alle donaties gaan naar de Mentelity Foundation die voor de protheses gaan zorgen.

Helpt u mij mee mijn droom te verwezenlijken, mijn doel te bereiken en weer te kunnen sporten?

Super, dan zet ik voor u mijn beste beentje voor.

Blijf gezond, liefs Lies

View all
€136 04-09-2023 | 21:43 Geld wat via doneeractie is binnen gekomen 🙏
€25 26-07-2023 | 13:20
€48 07-07-2023 | 18:57 Hoi Lies, het was een super ervaring om mee te doen met de 12uurs challenge en om jou in actie te zien genieten op je board. We hebben onze laatste Zwitserse franken omgewisseld en aan jou gedoneerd. Volgend jaar doen we weer mee! Groeten. Team Vanbreda
€50 29-03-2023 | 20:10 Jij bent een inspiratiebron voor velen! Zet hm op topper😘
€50 08-03-2023 | 17:08 Je doet me zo aan Biebje denken. Ik wens je veel sterkte. Grote kus en knuffel