Marco voor Mentelity

Marco Breddels
from €1,500 (73%)

Hallo, Ik ben Marco, de vader van Tristan en  haal geld op voor de Mentelity Games.

Stel je eens voor hoe het moet voelen om als twaalfjarige jongen vanaf de top van een besneeuwde berg, met de wind in je gezicht, op je snowboard gecontroleerd naar beneden te rijden. Voor Tristan betekent dit niet alleen plezier en avontuur, maar ook een gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen. Het is de magie van het snowboarden die hem in staat stelt zijn eigen grenzen te verleggen.

Nadat Tristan op vierjarige leeftijd door een gemuteerd verkoudheidsvirus bijna helemaal verlamd is geraakt moest hij weer leren alle spieren aan te sturen, om deze vervolgens weer sterker te maken, maar vooral ook om weer vertrouwen te krijgen in zijn eigen lichaam.
Door veel verschillende therapieën, veel oefenen en vooral veel doorzettingsvermogen herstelde hij grotendeels. Tot op dit moment houdt hij er alleen een bijna volledig verlamde rechterarm en een deels verlamde linkerarm aan over.

Vroeg in het revalidatieproces werd hem wel eens gevraagd wat hij later weer wilde kunnen doen. 
Hij noemde steevast 3 dingen. Eén daarvan was snowboarden net als z’n papa.
Maar hoe doe je dat als je jezelf niet kan opdrukken om op te staan, of je bindingen kan bedienen, laat staan een sleeplift gebruiken? We hadden geen idee.

Tristan was negen jaar oud toen we ‘via via’ hoorden over de lessen van de Bibian Mentel Foundation in SnowWorld.
Ondanks dat Tristan er niet echt in geloofde dat hij het echt zou kunnen leren, wilde hij wel naar een proefles.
En dan ontmoet hij voor zijn eerste training Merijn. Merijn, geboren zonder onderarmen en zonder rechteronderbeen, is één van de door Bibian Mentel geïnspireerde snowboardtrainers. Als Tristan ziet hoe Merijn, met zijn lichamelijke uitdaging, zo fanatiek en enthousiast kan sporten met wat kleine aanpassingen, maar zo soepel als mensen zonder beperking, is Tristan overtuigd dat ook hij het echt kan leren en wil hij op les.

Er gaat een nieuwe wereld voor hem open. De trainers en de andere deelnemers laten hem zien dat er, ook met een lichamelijke handicap, nog zoveel mogelijk is. Hij ziet en hoort dat het zelfs mogelijk is om er goed in te worden. Dat wil Tristan ook. “Ik probeer gewoon steeds nieuwe trucjes te leren, zodat ik steeds beter wordt", aldus Tristan.

Ook wij, zijn ouders, zien dat het zelfvertrouwen van Tristan even snel groeit als zijn vaardigheden op het snowboard en voor mij als vader is het dubbel leuk: “Het is niet alleen fantastisch om te zien hoe Tristan geniet van het snowboarden, maar ook ontzettend leuk om een gezamenlijke passie te hebben.”

In maart gaan we hopelijk weer met de hele groep mee, met z’n allen naar de Mentelity Games, genieten van de bergen, het uitzicht, uiteraard het snowboarden, maar zeker ook niet te vergeten de saamhorigheid van de groep deelnemers en vrijwilligers. Hier is iedereen anders, maar toch gelijk!
“De Mentelity familie!”

Dat Tristan heeft leren snowboarden via de Bibian Mentel Foundation heeft een enorm verschil gemaakt.
Als je zoiets hebt meegemaakt als Tristan, dan moet je weer leren vertrouwen op je lichaam. Tijdens de snowboardlessen leert hij niet alleen de techniek van het snowboarden van de trainers (grotendeels vrijwilligers!), maar is de hele groep een enorm goed voorbeeld.
Hij ziet andere mensen, ieder met zijn eigen uitdagingen, maar ieder super gemotiveerd om door te zetten en te genieten van wat wel lukt en oplossingen te zoeken voor wat nog niet zo goed lukt. Het heeft Tristan geïnspireerd om te dromen en door te zetten. Dat is voor Tristan "de echte magie van het snowboarden.”

Vorig jaar zijn we voor het eerst mee geweest naar de Mentelity Games in Saas-Grund, Zwitserland, en heeft Tristan voor het eerst van een echte berg piste kunnen afdalen. Dat was een te gekke ervaring voor hem en we gingen met een nieuwe mindset terug naar huis.  Tristan kijkt al het hele jaar uit naar komend event!

We hopen dat u Tristan wilt helpen om zijn passie te kunnen blijven volgen en ons te sponsoren voor de Mentelity Games!

View all
€5 13-03-2024 | 19:26
€10 11-03-2024 | 14:10
€10 10-03-2024 | 21:01 Geweldige aktie! Hoop dat je het doel gaat behalen!
€17 10-03-2024 | 19:57
€400 01-03-2024 | 15:13