Sophie voor Mentelity

Sophie-Anne Onland
Closed You can't donate anymore
from €5,000 (28%)

Waarom deze crowdfunding actie?

Door mee te doen aan de Lowlands Throwdown crossfit wedstrijd zet ik mij in voor meer zichtbaarheid van mensen met een lichamelijke uitdaging en meer bekendheid van adaptive crossfit in Nederland. Ik geloof dat zichtbaarheid helpt in het verbreden van het beeld van mensen met een beperking. Naast dat ik volop bezig ben om het uiterste uit mezelf te halen, hoop ik te laten zien, dat ondanks een beperking, toch alles mogelijk is.

Tijdens onze voorbereidingen voor de Lowlands Throwdown wil ik dmv deze crowdfunding campagne geld ophalen voor de Mentelity Foundation - zodat sporten voor iedereen met een lichamelijke uitdaging mogelijk wordt! 

Alle financiële middelen die via een Re-abled crowdfunding actie opgehaald worden, komen het Re-abled programma ten goede. Hierbij kan je denken aan de financiering van protheses en ortheses (waar je wel mee kan bewegen en sporten) maar ook van de juiste begeleiding, zoals fysiotherapie, training of coaching.  Helaas wordt dit in zo goed als alle gevallen niet door de zorgverzekering betaald.

Ik zou een bijdrage onwijs waarderen. Je kan doneren via de button “Doneer nu” – alvast ontzettend bedankt!

Lees hieronder meer over het Re-abled programma en mijn motivatie en achtergrond:

Ik ben Sophie-Anne, 30 jaar en ik heb mij samen met Danny gekwalificeerd voor de Lowlands Crossfit Throwdown voor de Adaptive Division   - een nieuwe divisie voor sporters met een lichamelijke uitdaging. De Lowlands Throwdown in Amsterdam - is hét Crossfit evenement met deelnemers uit verschillende landen. Het team van Frank Jol Adaptive Crossfit bestaat uit 6 Crossfitters die ieder in hun eigen divisie deelnemen aan de Lowlands Throwdown. Wij zijn al maanden bezig met de voorbereiding en trainen meerdere keren per week samen.

Ik ben geboren met een been afwijking waardoor ik mijn hele leven al met een onderbeenprothese loop. Hoe positief en actief ik ook in het leven stond, ik was mij ook heel erg bewust van wat er niet kon, namelijk: lang lopen, sporten, fit zijn; kortom: een actieve levensstijl. 

Tot 3 jaar geleden deed ik niks aan sport. Waarom niet? Omdat ik simpelweg dacht dat dat voor mij niet weggelegd was, maar ook omdat ik niet de juiste begeleiding en hulp kreeg. Totdat ik bij Frank Jol terecht kwam die met mij ging kijken naar wat ik wél kon en wilde. Ik kreeg een nieuwe prothese om beter te lopen en begon langzaam te sporten. Ik begon sporten leuk te vinden omdat ik erachter kwam dat ik daadwerkelijk ook goed kon sporten met een sportprothese (blade). Inmiddels train ik 4x per week en doe ik daarnaast ook 1x per week kickboksen. 

Re-abled

Ik en Danny zijn beiden deelnemers van het Re-abled programma - een programma dat mensen met een lichamelijke uitdaging helpt om het maximale uit zichzelf te halen. Dit programma is ontwikkeld door de Mentelity Foundation en orthopedisch instrumentmaker Frank Jol. De naam van het programma geeft meteen aan, waar het om gaat: door middel van betere begeleiding en de juiste prothese, helpt het programma iedereen met een lichamelijke uitdaging om de beste versie van zichzelf te worden. Door het re-abeld programma zijn Danny en ik  in aanraking gekomen met (adaptive) crossfit. Wij zijn het levende bewijs dat je met de juiste protheses en sportieve begeleiding daadwerkelijk verschil kan maken. 

Waarom is dit nodig?

In Nederland leven ruim 10.000 kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke uitdaging die door te lage verwachtingen en slechte protheses thuis zitten en daardoor in een sociaal isolement terecht kunnen komen. Daarnaast zijn de kosten ook een punt van aandacht. Op dit moment dekt de basisverzekering alleen het dagelijkse hulpmiddel. Dat is een basis hulpmiddel waarmee een actieve leefstijl en het participeren in de samenleving vaak niet mogelijk zijn. Hiermee wordt veel mensen met een lichamelijke uitdaging de mogelijkheid voor een vitale leefstijl ontnomen. En dat is een slechte zaak, want juist door sporten, bewegen en het mee kunnen doen met anderen, zal de gezondheid van de prothesegebruikers toenemen.

 

 

 

 

 

 

View all
€50 01-06-2022 | 14:33
€20 21-05-2022 | 23:18 Goed initiatief! Ik hou zelf erg van sporten en gun het iedereen!
€25 20-05-2022 | 20:06 Hé Sophie bewondering voor hoe je in het leven staat! Ga ervoor!!!
€25 20-05-2022 | 14:42 Trots op Soof!
€15 20-05-2022 | 12:18